Aceasta e ziua în care toți purtătorii de barbă își etalează cu mândrie capodoperele. Se sărbătorește în prima sâmbătă a lunii Septembrie, anul acesta în data de 5, de obicei împreună cu prietenii sau familia, iar cei care se bărbieresc în această zi sunt considerați a fi lipsiți de respect.

Nu se știe exact originea acestei sărbători, dar se crede că Vikingii au fost cei care au început să sărbătorească bărboșii în jurul anului 800. Aceștia nu aveau o zi anume dedicată bărbilor, dar petreceau în cinstea acestora de mai multe ori pe an. Cred că e o idee foarte bună, de altfel.

În sudul Spaniei, se organizează meciuri de box, cu foarte mulți spectatori, între bărbați cu barbă și tineri fără, din care, bineînteles, bărboșii ies victorioși și sunt sărbătoriți pe măsură.

Într-un sat din Suedia, bărbații fără barbă sunt alungați și forțați să petreacă 24 de ore în pădure, în timp ce sătenii ard figurine cu chipul bărbaților bărbieriți. Asta da tratație!

Peste tot în lume se sărbătorește această zi, în unele locuri prin jocuri, concursuri sau parade, alții sărbătoresc această zi cu familia sau prietenii. Tu cum vei sărbători?

Sunt convinsă că cei de la bărbosii.ro o vor sărbătorii cu prietenii, în oraș, la o bere, lăsându-se admirați și invidiați și așa cred că ar trebui să faci si tu!

P.s: În nici un caz să nu te bărbierești în această zi, pentru că, undeva pe cer, o stea va muri și nu vrem asta, nu-i așa?

Produs recomandat: ulei pentru barbă – de la Bărboșii.ro

 Ada - The Beard Tamer