Blogul bărboşilor

Barba să vă fie lungă şi faţa mereu fericită!

Menu Close

De ce au vrăjitorii bărbi lungi și încărunțite?

Ai observat vreodata ca vrăjitorii, personajele fictive din desene sau filme întotdeauna par să aibă barbi lungi, încărunțite? Te-ai întrebat vreodată de ce? Probabil că nu, dar ești pe cale de a afla! “Look-ul” de vrăjitor vine inițial de la un vrăjitor din viața reală, pe nume John Dee Doctor. Grand Mal Press a publicat recent romanul despre John Dee, intitulat “Sorcerer: Un roman despre alchimistul reginei Elisabeta”, bazat pe jurnalul lui Dee și alte întâmplări istorice. Scrierea romanului a atras cercetări în trecutul lui Dee, cercetările sugerând că John Dee este imaginea prototip al unui vrăjitor britanic, care, mai târziu, s-a strecurat și în literatura populară. El a fost astronomul primordial al epocii lui, un susținător al heliocentrismului Copernican, un constructor și îmbunătățitor de instrumente de navigație și inventatorul termenului ” Imperiul Britanic .” Dee era convins că tehnlogia (“alchimia” pe vremea aceea) ar putea îmbunătăți omenirea și le-ar permite oamenilor să construiască mașinării care să comunice între ele la distante mari sau care ar permite oamenilor să zboare. El a devenit convins că singura modalitate de a obține ceea ce el a numit “cunoaștere radicală ” ar fi să extragă cunoașterea direct din mintea lui Dumnezeu, prin comunicarea cu ființe non-materiale (îngerii) . Dee a făcut echipă cu un om care pretindea că poate comunica cu îngerii. Cei doi au călătorit în întreaga Europă, încearcand să convingă diferite capetele încoronate (cum ar fi Sfântul Împărat Roman și regele Poloniei), că ” experimentele ” lor încep sa dea roade și că îngerii ar dezvălui în curând secretele alchimiei , inclusiv capacitatea de a transforma plumbul în aur . Ca urmare , Dee a devenit una dintre figurile cele mai vizibile din Europa la momentul respectiv și, probabil, a fost sursa de inspirație pentru Marlowe în Doctorulul Faust și caracterul Prospero în Furtuna scrisa de W. Shakespeare.

Vrajitor sau nu, cu siguranta, daca iți îngrijești barba cu produsele de pe barbosii.ro vei “vrăji” doamnele mult mai usor. Keep your beard rocking!

Produs recomandat: balsam pentru barbă – de la Bărboșii.ro

 Ada - The Beard Tamer

Mustața – noul must have

Dacă un lucru este cert înca din 2014 încoace, acesta este prezenţa mustăţii (chiar și a bărbii) la bărbaţi, ca un nou trend în materie de stil. În speranţa că această veste este neplăcută doar pentru cei de la Gillette, o să ofer câteva argumente care susţin această idee.

De o vreme încoace, se îmbraţişează tot mai mult stilul vintage, până şi când vine vorba despre stil la bărbaţi. Dacă este să-i asociem cu ceva vintage, pe lângă ochelarii aceia cu rame mari, pe care cândva îi purta mândru bunicul, îşi face loc şi mustața. Iar persoanele care par să adore cel mai mult acea pilozitate specifică doar bărbaţilor, în toate formele ei, sunt femeile. Femeile, sătule de acei barbati care petrec mai mult timp în oglindă decât ele la pensat, încep să prefere bărbaţii cu un look aparent neglijent, care le conferă un aer mai masculin. Şi lucrurile nu se opresc aici. Tot femeile sunt cele care îşi cumpără medalioane în formă de mustaţă, inele în formă de mustaţă, tricouri cu mustaţă (dacă nu chiar cu mustăcioşi) iar tricourile pot avea şi pisici cu mustaţă. Şi, de ce nu, până şi unghiile arată altfel dacă au scăpat o mustăcioară măcar pe degetul inelar.

Ca aspect de reţinut din toată povestea asta, femeile adoră mustaţa indiferent de faptul că o poartă ele ca accesoriu sau imprimeu sau că o poartă bărbaţii lor. Ceea ce reprezintă însă un avantaj pentru partea masculină este faptul că doar aceștia o posedă (cu foarte puţine excepţii…).

 

Produs recomandat: ceară pentru mustăți – de la Bărboșii.ro

 Elena - Iubitoare de barbosi

Cine a apărut prima…faima sau mustața?

Sunt anumite celebrități care pentru contribuția lor în omenire, au ramas în istorie și sunt pomeniți și în zi de azi, ba mai mult au și pagina de facebook, cu sau fără știrea lor. Dar totuși aceste personalități au avut ceva caracteristic pe care cu mare fală și mândrie o purtau, aspect care mai devreme sau mai tarziu i-a ajutat să devină chiar icon in materie de stil. Acea caracteristică este de la sine înțeleasă grație titlului, mustața.
Printre personalitățile mândre de mustața lor amintim pe:
Charlie Chaplin care cu siguranță nu s-ar fi încadrat mai bine în rol dacă îi lipsea simpatica mustață îndeajunsă pentru a face comediile mai bune în acele vremuri.
Hulk Hogan care noroc cu mustața sa unică și pachetul de mușchi, că altfel tare îl confundam cu Moș Crăciun și prea mult asta nu-l ajuta în rolurile dure pe care le avea.
Burt Reynolds care odată ce a sesizat trecerea anilor peste fața lui și-a ajustat diverse forme ale feței mai puțin forma mustaței.
Albert Einstein care trebuie să recunosc avea o mustață destul de cool pentru mutra sa cuminte, tipică unui om de știință.
Clarck Gable fără de care rattingul filmului Pe aripile vântului nu ar fi fost la fel de mare dacă nu-l avea pe el ca protagonist sau cel puțin dacă el nu avea acea fină pană neagră deasupra buzelor purtand ochelari de soare Guess.
Salvador Dali care am impresia că de fiecare dată când rumega câte-o idee, sigur iși învârtea mustața finuț printre degete. Până și mirarea din expresia ochilor săi din toate fotografiile de apoi, atesta faptul că tare se minuna de creația sa și care fără ceara special concepută, nu ar fi avut efectul dorit.
Freddie Mercury care-și purta mustața cu atâta fală ca un adevarat rege.
Frank Zappa care în viziunea mea ca femeie sigur avea mustața cu rol strategic, prin forma ei de săgeată orientată în sus te îndemna să-l privesti în ochi și dacă el era pe fază să arunce o privire mișto, primul pas era deja făcut.
Adolf Hitler cu inconfundabila lui semi mustata sacrificată de dragul pasiunii sale pentru formele pătrate.

 rtg  Ultimate-Hulk-Hogan

x-files-s9-mulder-scully-doggett-reyes-skinner-spender-elwes-kersh-dvdbash-wordpress144-burt-reynoldsjmhuk

index  6c1c99abc8df4ae288458da556b3bd2931e07832

cjm  rhshv

 Produs recomandat: ceară pentru mustăți – de la Bărboșii.ro

 Elena - Iubitoare de barbosi

FREDDIE MERCURY – O LEGENDĂ VIE

Născut în data de 5 septembrie 1946, faimos nu doar pentru mustața sa, dar mai ales pentru vocea sa inconfundabilă, melodiile incredibile pe care le-a compus și prezența scenică.

Acest tip de mustață a fost purtat și de James Franco sau Tom Selleck, dar a devenit faimos abia după ce Freddie Mercury a început să o poarte. S-a mândrit cu această mustață timp de 7 ani și a renunțat la ea în timpul filmărilor videoclipului pentru “The great pretender”, iar apoi și-a lăsat barbă pentru a-și ascunde urmele lăsate de boala incurabilă, care avea să-l doboare în curând.

Acesta a fost nominalizat și a și câștigat premiul pentru cea mai frumoasă mustață în Marea Britanie. Acest stil este caracterizat ca fiind unul de biker și poartă denumirea de mustață Chevron.

E nevoie de minimum o lună pentru a crește acest tip de mustață și e unul destul de ușor de întreținut. Este foarte simplu de obținut: trebuie doar să bărbierești părul facial de pe obraji, de pe gât și de pe bărbie și să îi dai o formă de V întors, având grijă să nu depașească cu mult colțurile gurii. Lungimea sa nu trebuie să depășească buza superioară.

Mustața având semnătura Freddie Mercury oferă un aspect deosebit, masculin și atrăgător. Este indispensabilă o geacă de piele oldschool și niște ochelari de soare pe masură pentru a completa acest look. Și, nu în ultimul rând ceară pentru mustăți de pe www.barbosii.ro

Produs recomandat: ceară pentru mustăți – de la Bărboșii.ro

 

 

 

 Ada - The Beard Tamer

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A BĂRBII

Aceasta e ziua în care toți purtătorii de barbă își etalează cu mândrie capodoperele. Se sărbătorește în prima sâmbătă a lunii Septembrie, anul acesta în data de 5, de obicei împreună cu prietenii sau familia, iar cei care se bărbieresc în această zi sunt considerați a fi lipsiți de respect.

Nu se știe exact originea acestei sărbători, dar se crede că Vikingii au fost cei care au început să sărbătorească bărboșii în jurul anului 800. Aceștia nu aveau o zi anume dedicată bărbilor, dar petreceau în cinstea acestora de mai multe ori pe an. Cred că e o idee foarte bună, de altfel.

În sudul Spaniei, se organizează meciuri de box, cu foarte mulți spectatori, între bărbați cu barbă și tineri fără, din care, bineînteles, bărboșii ies victorioși și sunt sărbătoriți pe măsură.

Într-un sat din Suedia, bărbații fără barbă sunt alungați și forțați să petreacă 24 de ore în pădure, în timp ce sătenii ard figurine cu chipul bărbaților bărbieriți. Asta da tratație!

Peste tot în lume se sărbătorește această zi, în unele locuri prin jocuri, concursuri sau parade, alții sărbătoresc această zi cu familia sau prietenii. Tu cum vei sărbători?

Sunt convinsă că cei de la bărbosii.ro o vor sărbătorii cu prietenii, în oraș, la o bere, lăsându-se admirați și invidiați și așa cred că ar trebui să faci si tu!

P.s: În nici un caz să nu te bărbierești în această zi, pentru că, undeva pe cer, o stea va muri și nu vrem asta, nu-i așa?

Produs recomandat: ulei pentru barbă – de la Bărboșii.ro

 Ada - The Beard Tamer